Wysłany: 11 Sierpień 2010, 11:37 Toyota Avensis srebrny metalic 2003 r.
Auto: Avensis srebrny metalic, 2003 r. 130 tyś. przebiegu, auto grażowane, myte tylko ręcznie i od dziś na dwa wiadra gąbką z mikrofibrą
Stan lakieru przed: drobne i liczne swirle, na dachu trochę większe
Lakier: 1. mycie i czyszczenie
Valet pro ph neutral
glinka Bilt Hamber + Duragloss 901
Flurry Dryer
gąbka Top Drive z mikrofibrą
2. korekcja (3 dni po 6h)
Żółty i czarny pad Meg's
#105 i #205
mikrofibry no name
maszyna Hitachi obrotowa (dzięki uprzejmości Gibon86)
3. mycie po korekcji
2x Valet pro ph neutral
1x zapianowanie auta nierozcięczonym płynem do spryskiwaczy na 1 minutę
1x mycie Valet pro ph neutral
4. wykończenie
HDC + biały aplikator Zymola (zrobiłbym czarnym padem, ale nie zdążyłbym polerki oddać na czas, a i tak po nocach robiłem i jak widmo wyglądałem)
Glasur nakładany dłońmi, polerowany MF
Opony:
preparat do tapicerki z orlenu (pozbywam się starych "kosmetyków")
Plastiki:
TW ice
Szyby:
Duragloss 901 (szampon, ale daje efekt niewidzialnej wycieraczki)
Nie robiłem zdjęć w trakcie, bo i tak ledwo żyłem
Moje przemyślenia:
-nakładanie HDC zwykłym aplikatorem gąbkowym nie ma sensu i mi aplikator rysował lakier
-nakładanie HDC dedykowanym aplikatorem jest (mimo moich obaw) ekonomiczne, nie rysuje lakieru jest bardzo delikatny
-HDC bardziej, w większym stopniu wpłynął na wygląd niż wosk
-Glasur najlepiej nakładać dłońmi
-plak z Orlenu świetnie się sprawdza na oponach
-lakier jest tak gładki i śliski, że przesuwając po nim palec mam uczucie, że leci
ą w powietrzu
- jadący za mną zachowują większy odstęp
Pozostaje wnętrze do zrobienia ale czekam na płyn do prania tap. z UK, dam foto
_________________ TOTAL KOZAK!, BEZ CUKRU
Ostatnio zmieniony przez dkk 15 Sierpień 2010, 23:03, w całości zmieniany 3 razy
Zestawienie ze sobą Glasura i Plaka w jednym projekcie wydaje się troche dziwne, ale w końcu marka to nie wszystko,liczą się efekty, a te są super
wiem, ze to jedna z zakazanych nazw na tym forum zostało mi z "dawnych czasów" i na opony jest super, nawet długo trzyma, ale chce go jak najszybciej zużyć U mnie słowo plak wywołuje pewną awersję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum