Droga sprawa takie felgi? Do mnie oryginalne felgi z Corolli G6 czyli też topowej wersji choć mają 14 cali osiągają kosmiczne ceny.
Będziesz coś robił przy zawieszeniu? Bo szczerze to przy serii to tak sobie chyba będzie wyglądać. Kolor jednak moim zdaniem ładniejszy by był tradycyjny.
kabul, może lepiej rozejrzeć się za innymi felgami enkei, na allegro jest tego sporo i będzie o wiele taniej.
kabul napisał/a:
Bo szczerze to przy serii to tak sobie chyba będzie wyglądać.
to jest punto a nie rx-8, z tego co się orientuję to chyba 14 cali były montowane też w serii tylko zależało od wyposażenia,
nie za wysoki kapeć i będzie ok
_________________ Prawdziwym wyznacznikiem piękna auta jest jego blask.
Ostatnio zmieniony przez malkolm 28 Styczeń 2010, 20:54, w całości zmieniany 1 raz
Będziesz coś robił przy zawieszeniu? Bo szczerze to przy serii to tak sobie chyba będzie wyglądać. Kolor jednak moim zdaniem ładniejszy by był tradycyjny.
co do zawiasu , to pomyślę a co do koloru ... seryjny na tych felgach był straszny .. mdły i jakiś bez połysku ... nie było żadnego blasku teraz będzie lepiej wg mnie trochę ciemniejsze przez co lepiej powinny się zgrać z samochodem, bo jasne przy ciemnym to tak jak zapalona żarówka w nocy a tego nie chciałem
co do kosztu .... same felgi nie są drogie, większy problem był z ich znalezieniem akurat tego konkretnego modelu
a co do lakierowania ... też niedużo znajomy lakiernik z pracy mi malował + wziałem pasty 3M + dorobił mi lakier do samochodu na zaprawki 0,5L + utwardzacz + rozpuszcalnik + 0,2L na zaprawki do felg w razie czego + malowanie felg 150zł ... więc to nie jest dużo
przygotowanie zrobiłem ja matowanie,czyszczenie, usunięcie niedoskonałości i ew przytarcia szpachlówką pociągnięte,aby żadnych nidoskonałości nie było
proces malowania tak jak w przypadku samochodu ... podkład --> baza--> klar
[ Dodano: 28 Styczeń 2010, 20:55 ]
malkolm napisał/a:
z tego co się orientuję to chyba 14 cali były montowane też w serii tylko zależało od wyposażenia,
kabul, może lepiej rozejrzeć się za innymi felgami enkei, na allegro jest tego sporo i będzie o wiele taniej.
No niestety po zeszłorocznym remoncie wodnokanalizacyjnym w moim mieście na razie jednak zostanę przy stali. Nie ma możliwości u mnie żeby nie wpaść w jakąś dziurę a ja samochodu używam dość ostro i ciągle mi się śpieszy. Jak zmieniałem opony na zimę to mój mechanik już narzekał ,że delikatnie się pokrzywiły stalówki - boję się nawet myśleć co by było z alu.
Sorry Tomek za OT.
żeby było w temacie - będziesz jakoś je przygotowywał detailingowo?
Wysłany: 19 Sierpień 2010, 08:12
MetalMagnes napisał/a:
Polerka maszynowa była?
Thomas napisał/a:
14 h pracy nad lakierem
Jak tyle czasu to chyba ręką, choć znając Tomka perfekcjonistę,
to nigdy nie wiadomo. Może głaskał tyle godzin polerką
Tak czy inaczej, lakier wyprowadzony na cacy
_________________ Jeżeli pomagam na forum, to robię to BEZINTERESOWNIE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum