stefino
Wysłany: 23 Styczeń 2010, 23:08
Punciak jedynka zawsze mi się podobał, bo nie widziałem żeby gniły, fajne są zwłaszcza z motorem 1.2 który miał bezkolizyjny rozrząd. Twój to prawdziwa perełka. A przy okazji- widzę że możemy podać sobie ręce- też masz w dupie świecenie światłami w dzień i założyłeś dzienne helli- dokładnie takie jak moje. Satysfakcja z tego że ciągną 1A zamiast ponad 10A- ogromna!. Tak z ciekawości zapytam- w jaki sposób czyścisz podwozie? Jakimi środkami i jaką masz "technikę"?
fajne są zwłaszcza z motorem 1.2 który miał bezkolizyjny rozrząd.
nie tylko ten ... wszystkie 8V miały 1.1 także
stefino napisał/a:
założyłeś dzienne helli
zgadza się dzienne Helli 6W poboru prądu ma jedna żarówka tym bardziej,że teraz już oprócz nich nie musi się świecić i tak właśnie mam same dzienne się świecą i nic więcej w dzień
stefino napisał/a:
Tak z ciekawości zapytam- w jaki sposób czyścisz podwozie? Jakimi środkami i jaką masz "technikę"?
środki różne ...
kanał,płukanie pod ciśnieniem ,następnie pędzel i APC i jazda , później płukanie pod ciśnieniem i znowu powtórka i na koniec gąbka i szampon do karoserii i płukanie
później zostaje dogłębny przegląd i uzupełnienie ubytków konserwacji jeżeli jakieś są
stefino
Wysłany: 23 Styczeń 2010, 23:35
Thomas napisał/a:
same dzienne się świecą
Ja moje zakładałem w maju 2008 gdzie jeszcze obowiązkowo musiałby być tylne pozycje- olałem to ciepłym, porannym moczem i założyłem tak, że świeciły się tylko one. I dalej zapytam- jak rozwiązałeś ich podłączenie? Ja mam tak że steruje nimi czujnik ciśnienia oleju który po odpaleniu motoru odcina masę z cewki przekaźnika i powoduje jego wyłączenie (przekaźnik jest 5-cio stykowy) Jak chcesz poślę Ci schemat który zaprojektowałem.
Thomas napisał/a:
kanał,płukanie pod ciśnieniem
Ja tak zawsze po zimie robię- ale ograniczałem się do bardzo dokładnego płukania, ale po Twoim poście widzę że będe musiał jeszcze popracować troszkę na przełomie marca.
Ja moje zakładałem w maju 2008 gdzie jeszcze obowiązkowo musiałby być tylne pozycje- olałem to ciepłym, porannym moczem i założyłem tak, że świeciły się tylko one. I dalej zapytam- jak rozwiązałeś ich podłączenie? Ja mam tak że steruje nimi czujnik ciśnienia oleju który po odpaleniu motoru odcina masę z cewki przekaźnika i powoduje jego wyłączenie (przekaźnik jest 5-cio stykowy) Jak chcesz poślę Ci schemat który zaprojektowałem.
u mnie jest przekaźnik wpięty tak jak to było w schemacie w komplecie,ale całość można włączyć lub wyłączyć dodatkowo osobnym włącznikiem zapalają się po przekręceniu stacyjni i gasną po włączeniu mijania tak jak ma być ale dodatkowo jeżeli nie będę chciał to mogę je całkowicie wyłączyć osobnym przyciskiem wszystko działa jak powinno i dodatkowo przewody są powciągane w oryginalną instalację ( koszulki ) tak,że nic nie widać pod maską
[ Dodano: 23 Styczeń 2010, 23:53 ]
stefino napisał/a:
Thomas napisał/a:
kanał,płukanie pod ciśnieniem
Ja tak zawsze po zimie robię- ale ograniczałem się do bardzo dokładnego płukania, ale po Twoim poście widzę że będe musiał jeszcze popracować troszkę na przełomie marca.
ja robię takie coś średnio 3 razy w roku a przegląd podwozia taki kompletny z 5 razy ogólnie dosyć często pod samochodem jestem + oczywiście czyszczenie
chisel, wydaje Ci się ... są założone tak jak przepis mówi ... min. 25cm od podłoża ..a one są 29cm .. czyli jest ok , 70cm rozstawu i 40cm od zarysu ... wszystko się zgadza
[ Dodano: 24 Styczeń 2010, 11:32 ]
poza tym tam gdzie są to było jedyne miejsce ,które widziałem do ich montażu i jest w sam raz
stefino
Wysłany: 24 Styczeń 2010, 12:07
Na szczęście ja też dysponuję kanałem w swoim garażu, żałuję tylko że nie mam doprowadzonego odpływu wody, ale nie jest źle... olej czy inne rzeczy zawsze można samemu zrobić czy wymienić. Muszę tylko jeszcze wykombinować trochę kasy na oświetlenie 24V w tym kanale.
pokaże felgi jakie latem będą założone przed chwilą je przywiozłem świeżo odnowione lakier z palety Audi zdjęcia robione na szybko na żywo o wiele lepiej wygląda i lepiej się błyszczą
dlaczego ??
lakier jest na prawdę fajny na żywo o wiele lepiej wygląda i widać fajne ziarno
taki kolor lepiej będzie pasował niż jasny ... jasne to jak żarówki w ciemnym kolorze ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum